Śledzie z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    1 kg
  • rodzynki

    15 dag
  • cebula

    5 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 mały słoiczek
  • cukier

    1/4 szkl
  • ocet

    1/4 szkl
  • liść laurowy

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę kroimy w krążki i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cukier, koncentrat pomidorowy, rodzynki, liście laurowe, ziele angielskie i ocet. Gotujem ok 10 minut cały czas mieszając.
Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i układamy w słoju na przemian z zimną zalewą.Wstawiamy do lodówki.Najlepsze są po 2 dniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (43)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 02.11.2014 13:47
ciekawe połączenie
Dorota59 19.02.2013 20:54
moje ulubione
[email protected] 12.02.2013 11:37
pyszne .
Katarzyna59 28.07.2012 20:56
super
artur7 03.06.2012 11:19
pyszne
Reda 14.05.2012 12:35
super
Reda 14.05.2012 12:35
super
Reda 14.05.2012 12:35
super
MagdaXXX 27.04.2012 19:41
pyszne
bursztynek 03.04.2012 23:52
takich jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat