śledzie z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    1 kg
  • cebula

    3 małe sztuki
  • pieczarki

    20 dag
  • przecier pomidorowy

    szklanka
  • pieprz

    3/4 łyżeczki
  • sól

    1/3 łyżeczki
  • olej

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - śledzie z pieczarkami foto
płaty śledziowe odsączone z zalewy płuczemy
Krok 2 - śledzie z pieczarkami foto
i kroimy w mniejsze kawałki.
Krok 3 - śledzie z pieczarkami foto
Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki grubsze.
Krok 4 - śledzie z pieczarkami foto
Cebulę z pieczarkami podduszamy na oleju. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy i mieszamy. Wystudzone dodajemy do śledzi i mieszamy.
Krok 5 - śledzie z pieczarkami foto
Przekładamy do słoików aby przegryzły się i nabrały smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 21.04.2015 06:38
pyszne sledziki
Róża1 20.04.2015 22:37
wspaniały pomysł !!!!
Megg 20.04.2015 21:01
uwielbiam śledziki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat