Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z pieczarkami

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 kg
cebula 3 małe sztuki
pieczarki 20 dag
przecier pomidorowy szklanka
pieprz 3/4 łyżeczki
sól 1/3 łyżeczki
olej 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z pieczarkami

Kroki postępowania

1
płaty śledziowe odsączone z zalewy płuczemy
Krok 1 - śledzie z pieczarkami foto
2
i kroimy w mniejsze kawałki.
Krok 2 - śledzie z pieczarkami foto
3
Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki grubsze.
Krok 3 - śledzie z pieczarkami foto
4
Cebulę z pieczarkami podduszamy na oleju. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy i mieszamy. Wystudzone dodajemy do śledzi i mieszamy.
Krok 4 - śledzie z pieczarkami foto
5
Przekładamy do słoików aby przegryzły się i nabrały smaku.
Krok 5 - śledzie z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 21.04.2015 06:38
pyszne sledziki
Róża1 20.04.2015 22:37
wspaniały pomysł !!!!
Megg 20.04.2015 21:01
uwielbiam śledziki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak