Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z orzechami nerkowca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie marynowane 10 szt pojedynczych
cebula biała 2 szt
olej 3/4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
orzechy nerkowca 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z orzechami nerkowca

Śledzie odsączamy z zalewy, zdejmujemy skórę.
Kładziemy na ręcznik papierowy i przekładamy do miski.

Cebulę obieramy i kroimy na plastry, wrzucamy do miski.
Posypujemy pieprzem czarnym świeżo zmielonym, zalewamy olejem. Dodajemy przecier pomidorowy. Posypujemy orzechami nerkowca.
Można podawać następnego dnia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 29.01.2015 16:59
czegoś takiego jeszcze nie jadłem :)
Megg 29.01.2015 14:45
uwielbiam takie śledziki
Konczi 29.01.2015 14:08
pyszny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak