śledzie z olejem i cebulą

śledzie z olejem i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    5 szt.
  • cebula

    3 szt.
  • musztarda

    6 dag
  • olej

    10 dag
  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyplukać śledzie, obrać ze skóry. Każdą połowę śledzia smarować musztardą, zawijać w ślimaczki, układać w słoiku jeden koło drugiego. cebulę obrać i pokroić na plasterki wkładać razem ze śledziami do słoika. Śledzie zalać olejem tak by przykryły śledzie i na wierzch ułożyć listki laurowe. Schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat