Śledzie z miodem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wymoczonych płatów śledziowych:

    1 kg
  • przegotowanej wody

    1/3 szkl
  • octu 10%

    1/3 szkl
  • miodu

    3 łyżki
  • małych cebul

    6 szt
  • koncentratu pomidorowego

    1 słoiczek
  • olej

    1/3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oleju, wody, octu i miodu zrobić zalewę-podgrzewając aby się połączyły składniki, ale nie gotując. Do pokrojonych w kostkę i zeszklonych cebul dodać koncentrat pomidorowy. Wlewać podgrzaną zalewę, cały czas mieszając. Podgrzać do zagotowania. Następnie wystudzić i włożyć do zalewy pokrojone w kawałki płaty śledziowe. Odstawić na 1 lub 2 dni. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 24.09.2011 09:41
Mój mąż uwielbia tę sałatkę.
ZEWA 13.02.2011 11:53
śledziki zawsze, do wypróbowania
eli_555 18.11.2010 21:17
Uwielbiam śledzie.Muszę wypróbować.
ewelinapac 28.09.2010 20:11
może kiedyś spróbuje
misia53 14.09.2010 15:00
mnie też
SmacznaPyza 14.07.2010 16:49
pychota, ta słodka nutka bardzo mi odpowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat