Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    12 łyżek
  • cukier

    6 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    2 słoiczki (małe)
  • cebula

    90 dkg
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • natka pietruszki

    suszona
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • oliwa

  • śledzie

    1,5 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy). Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 24.11.2011 08:58
Nie jestem amatorem śledzi, ale te wygladają apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat