Śledzie z jabłkami i buraczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    300 g
  • burak ugotowany w skórce

    1 szt.
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt.
  • jabłka

    2 średnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki. Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę. Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną. Na koniec dopraw do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 07.02.2012 20:05
bardzo smaczne
Magdalena1110 15.12.2011 06:58
rewelacja
Krystyna32 14.12.2011 21:06
bardzo lubię
stokrotka 12.12.2011 20:28
mniam....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat