Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulką w oliwie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula 3 szt.
pieprz 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulką w oliwie

Śledzie wkładam do miski i zalewam zimną wodą. Moczę je ok. 4 godziny. Cebule obieram i siekam kostkę, a śledzie na kawałki. W słoiku układam na przemian śledzie i warstwę cebuli, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, 2 łyżki oliwy i znów śledzie, warstwę cebuli i przyprawy. Powtarzam tę czynność, aż do wyczerpania składników. Na wierzch wlewam oliwę, słoik zamykam wstawiam do lodówki na całą noc. Po tym czasie wykładam na salaterkę śledzie z cebulką w oliwie i podaję na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.07.2013 07:36
moje ulubione:-)
miszelka 20.12.2012 07:52
też robię podobnie i są moimi ulubionymi :)
gosia56 12.12.2012 16:17
bardzo lubię sledzie.
Brenia 12.12.2012 16:16
mniam :)
IwonaKa 12.12.2012 16:06
robię podobnie,bardzo je lubię
Botwinka 12.12.2012 15:54
też takie robię:)
angelika14 12.12.2012 15:15
dobry śledzik nigdy nie zaszkodzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak