Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie jogurtowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 5 sztuk
jogurt naturalny 300 ml
majonez 3 łyżki
cebule małe 2
jabłka 2
ziele angielskie 2 ziarna
pieprz świeżo mielony
ziemniaki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie jogurtowym

Śledzie przygotowujemy zgodnie z przepisem na bazę śledziową albo kupujemy gotowe majtasy i szybko przygotowujemy- dobrze wymoczyć i pokroić.

Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach. Cebulę i jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę albo w piórka.

W naczyniu mieszamy jogurt, majonez i przyprawy. Do sosu wrzucamy wymoczone i pokrojone śledzie, pokrojoną cebulę i jabłko. Wszystko mieszamy.

Ziemniaki obieramy z łupinek, kroimy na kawałki na talerzu i polewamy przygotowanym sosem ze śledziami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.06.2013 16:03
jeszcze takich nie jadłam
PIOTR11 13.02.2013 12:04
mogą dobrze smakować z takim sosem
Zosia1 13.02.2013 11:30
Ciekawe!I jakie polskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak