Śledzie w śmietanie z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • •5 filetów śledziowych a\'la matjas

  • 1 gruszka

  • 1 cebula

  • 2 łyżki śmietany

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać (jeżeli nadal są za słone, moczymy je dalej). Po tym czasie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze paski. Gruszkę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki lub trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce i przekładamy do słoika. Wkładamy do lodówki. Śledzie są najsmaczniejsze przynajmniej 1 dzień od zrobienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
roksinia 02.12.2017 10:57
Takich jeszcze nie jadłam, muszę spróbować
Bernadeta1 03.03.2017 14:24
uwielbiam śledzie ale z gruszką nigdy nie robiłam a zapowiada się pysznie
Kardamonovy 01.03.2017 13:27
Zrób koniecznie. Też pięknie pasują :).
cukiereczek 28.02.2017 19:58
ale ma smaka na takiego śledzika
Wiktoria29 28.02.2017 15:06
robię z jabłkiem, z gruszką jeszcze nie próbowałam, ciekawy pomysł
Konczi 28.02.2017 13:43
uwielbiam takie śledziki :) Mniam!
Klausia 28.02.2017 13:33
może być to dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat