Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z gruszką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

•5 filetów śledziowych a\'la matjas
1 gruszka
1 cebula
2 łyżki śmietany
2 łyżki jogurtu naturalnego
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z gruszką

Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać (jeżeli nadal są za słone, moczymy je dalej). Po tym czasie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze paski. Gruszkę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki lub trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce i przekładamy do słoika. Wkładamy do lodówki. Śledzie są najsmaczniejsze przynajmniej 1 dzień od zrobienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

roksinia 02.12.2017 10:57
Takich jeszcze nie jadłam, muszę spróbować
Bernadeta1 03.03.2017 14:24
uwielbiam śledzie ale z gruszką nigdy nie robiłam a zapowiada się pysznie
Kardamonovy 01.03.2017 13:27
Zrób koniecznie. Też pięknie pasują :).
cukiereczek 28.02.2017 19:58
ale ma smaka na takiego śledzika
Wiktoria29 28.02.2017 15:06
robię z jabłkiem, z gruszką jeszcze nie próbowałam, ciekawy pomysł
Konczi 28.02.2017 13:43
uwielbiam takie śledziki :) Mniam!
Klausia 28.02.2017 13:33
może być to dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak