Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko winne 1 Sztuka
ogórki konserwowe 2 Sztuki
sok z cytryny 1 Łyżka
musztarda 1 Łyżka
śmietana 3 Łyżki
sól
pieprz
grzybki marynowane Kilka Sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Cebulę i jabłko obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Wspać do miseczki. Skropić sokiem z cytryny. Posypać odrobiną soli i pieprzu, wymieszać. Filety pokroić w kostkę, część odłożyć do dekoracji na wierzch. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Śmietanę połączyć z musztardą. Powstałym sosem polać sałatkę. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do salaterki. Na wierzch układać pozostałe pokrojone filety i marynowane grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.12.2014 20:12
pyszne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak