Śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana gęsta

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • ć

  • mleko

    2 szklanki
  • sok z cytryny

    z jednej
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • jabłko

    1 sztuka
  • matijasy

    6 płatów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy minimum 12 godzin, obrać ze skóry i wyjąć ości. Namoczyć na kolejne 2 godziny w mleku. jabłko obrać ze skóry i zetrzeć na tarce os razu skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i razem z jabłkiem dodać do śmietany. wymieszać - doprawić pieprzem, solą.
Zalać śledzie śmietaną i pozostawić w chłodnym miejscu.
Można dodać łyżkę musztardy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 28.08.2011 11:19
Bardzo lubię :)
Barbara55 09.05.2011 16:04
na kolację w sam raz
iwona332 06.05.2011 10:45
super
kielcok1 24.04.2011 15:16
zjadłbym ich całą beczkę, no może cały słoik
berys18 10.11.2010 08:36
pycha
Dorota71 15.09.2010 13:27
muszę wypróbować ten przepis
iwa643 13.05.2010 06:55
robie tak samo
IlonaAlbertos 04.05.2010 12:42
Takie śledzie to świetny pomysł na imprezę w domu. Polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat