śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18 proc

    6 łyżek
  • majonez

    4 łyżki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • korniszony

    5 sztuk
  • pieczarki marynowane

    0.25 słoika
  • śledzie w occie

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie odsączamy z zalewy, kroimy na małe kawałki
cebulę, korniszony i pieczarki kroimy w drobną kostkę
śmietanę mieszamy majonezem, dodajemy pokrojone korniszony, cebulę i pieczarki,
powstałym sosem zalewamy śledzie, mieszamy, wkładamy do słoika i zostawiamy na noc w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 23.03.2012 22:40
świetna rybka
Andzia1977 19.10.2011 16:00
coś dla mojego męża
agata1722 03.10.2011 11:55
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat