Śledzie w pomidorowej cebulce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • keczup pikantny

    4 łyżki
  • śledzie

    0,5 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokroić na niezbyt drobno
zrumienić na oleju, dodać koncentrat i keczup, przyprawić solą i pieprzem
Śledzie pokroić w paski
układać warstwami śledzie i cebulę w szklanym naczyniu
udekorować cebulką krojoną w piórko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 22.05.2012 20:35
super
kotlet 29.06.2011 23:33
ale by się takie zjadło :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat