ŚLEDZIE W POMIDORACH

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    70 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • woda

    0,5 szkl
  • olej

    0,5 szkl
  • cebula

    4 szt
  • ocet winny

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • rodzynki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Śledzie wymoczyć , odlać wodę 3-4 razy
2. Podzielić na kawałki
3. Pokroić cebulę i zeszklić na oleju
4. Dodać rodzynki, ocet winny oraz miód. Smażyć na wolnym ogniu mieszając.
5. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą w stosunku pół na pół. Chwile podprażyć ciągle mieszając. Wystudzić.
6. Zalać śledzie sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat