Śledzie w oleju ze smażoną cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filety matjas

    4 szt
  • olej

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety moczymy aby wypłukać sól, osuszamy. Cebule smażymy na oleju, studzimy. Śledzie kroimy na kawałki, układamy w słoiku, przekładamy usmażoną cebula, posypujemy pieprzem i zalewamy olejem. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 08.05.2013 08:11
smaczne :-)
romanrafal 16.12.2012 09:56
smaczne
Ela15 02.12.2011 08:16
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat