Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śledzie matjas
0,5 kg -
suszone pomidory
200 g -
ocet balsamiczny
1/2 szklanki -
olej
0,4 l -
cebula biała
1 duża -
cebula czerwona
1 duża
Przepis i sposób przygotowania Śledzie w oleju z suszonymi pomidorami, cebulką i octem balsamicznym
2. Na dnie dużego słoika lub dwóch-trzech mniejszych układamy kolejno: śledzie-cebula czerwona-śledzie-pomidory-śledzie-cebula biała. Zalewamy olejem wymieszanym dokładnie z octem balsamicznym i odkładamy na noc do lodówki. Smacznego!
Bardzo smaczna przekąska, która sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, a także na Świątecznym stole. Śledzik w oleju, z cebulką i suszonymi pomidorami z dodatkiem octu balsamicznego jest pyszny i aromatyczny.![]()
Komentarze (0)