Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju z suszonymi pomidorami, cebulką i octem balsamicznym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie matjas 0,5 kg
suszone pomidory 200 g
ocet balsamiczny 1/2 szklanki
olej 0,4 l
cebula biała 1 duża
cebula czerwona 1 duża

Porada

Bardzo smaczna przekąska, która sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, a także na Świątecznym stole. Śledzik w oleju, z cebulką i suszonymi pomidorami z dodatkiem octu balsamicznego jest pyszny i aromatyczny.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju z suszonymi pomidorami, cebulką i octem balsamicznym

1. Śledzie moczymy przez godzinę w zimnej wodzie. Kroimy w paski. Pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.

2. Na dnie dużego słoika lub dwóch-trzech mniejszych układamy kolejno: śledzie-cebula czerwona-śledzie-pomidory-śledzie-cebula biała. Zalewamy olejem wymieszanym dokładnie z octem balsamicznym i odkładamy na noc do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak