Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    400 ml
  • cebula

    2-3 sztuki
  • ocet

    4 łyżki
  • śledzie

    1 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe sprawić, wymoczyć w wodzie, oddzielić od ości, pokroić na niewielkie kawałki.Cebulę obrać, posiekać i skropić octem. W salaterce ułożyć śledzie, posypać cebulą, oprószyć pieprzem i polać olejem.
Tak przygotowane śledzie można także przechowywać w słoiczkach, z cebulą do 3 dni, bez cebuli do 7 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 25.02.2014 15:18
pycha śledzie
Seba 11.02.2014 09:00
bardzo dobre
Wafelek2601 07.07.2013 16:38
często robię podobne śledziki
Katarzyna/kate1980 10.06.2012 21:01
super
kielcok1 08.12.2011 19:33
mniam
Zoso 10.09.2011 16:56
smaczne
rakow2 30.04.2011 19:17
a co do popicia?
pioge7 04.03.2011 14:58
mniam
Goya 17.02.2011 21:51
mmm. ciekawy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat