Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    6 szt
  • olej

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe płukamy pod bierzącą wodą, kroimy na większe kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. W naczyniu ( miska, wiaderko ) układamy na spód śledzie, cebulę ,posypujemy piprzem i zalewamy troszkę oliwą. I tak kolejno warstwami układamy. Przyrządzone śledzie odstawiamy na kilka godzin żeby się przegryzły. Jemy z chlebem.
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 26.08.2013 13:56
bardzo lubię takie śledzie
miki47 17.03.2013 10:56
bardzo apetyczny przepis
Botwinka 02.03.2013 20:30
dobre na imrezke
teresa18 20.08.2012 16:27
smaczny
romanrafal 18.08.2012 14:03
smaczne
kasiek 10.08.2012 20:58
lubię zjeść dobrego śledzika
m1monika 02.07.2012 22:00
bardzo lubię :-)
Fiffi 20.06.2012 21:50
pycha, ale wolę jak mają wiecej warzyw
Kuchareczka2 19.05.2012 21:36
uwielbiam śledziki
joanna77 12.05.2012 20:20
mniam,mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat