Śledzie w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów śledziowych

    16
  • jajko

    2
  • drożdży

    3 dag
  • mąki

    1 szkl
  • mleko

  • papryki konserwowej

    8 paseczków
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajek, mąki, drożdży oraz mleka przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Lekko posolić i odstawić na godz. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. posolić filety. Na ośmiu położyć po paseczku papryki. Przykryć pozostałymi kawałkami śledzi. Spiąć wykałaczkami i zanurzyć w cieście. Usmażyć na oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Boguśka1 04.12.2010 10:55
trzeba wyprubowac na swieta:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat