Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w białej pierzynce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 40 dag
cebula biała 4 sztuki
śmietana 30% 1/2 kubeczka
jogurt naturalny 4 łyżki
ocet 2 łyżki
mleko 3,2% 2 szklanki
natka pietruszki 1/2 peczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w białej pierzynce

Kroki postępowania

1
Na durszlaku odsączamy śledzie .
Krok 1 - Śledzie w białej pierzynce foto
2
Następnie śledzie kroimy na mniejsze cząstki i wkładamy do miski.
Krok 2 - Śledzie w białej pierzynce foto
3
Zalewamy na ok 12 godzin mlekiem i wstawiamy do lodówki. Cebulę pokrojoną w paseczki moczymy we wrzącej wodzie z octem i odsączmy na durszlaku. Sledzie po 12 godzinach odsączmy z mleka i układamy na pułmisku, na wierzch układamy cebulkę i polewamy śmietaną połączoną z jogurtem naturalnym i zieleninką.
Krok 3 - Śledzie w białej pierzynce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.04.2014 19:18
Fajny śledzik :-)
halina17 23.04.2014 16:20
Dobre śledzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak