Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie solone w panierce

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
śledzie 4 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie solone w panierce

Kroki postępowania

1
Do przygotowania tego przepisu potrzebujemy tylko 4 składników i żadnych przypraw :) Śledzie wkładamy na 2 godziny do zimnej wody, aby pozbyć się nadmiaru soli, następnie je wyjmujemy i czekamy aż trochę obciekną.
Krok 1 - Śledzie solone w panierce foto
2
Śledzie panierujemy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na rumiano po dwóch stronach panierowane ryby.
Krok 2 - Śledzie solone w panierce foto
3
Śledzie podałam z ziemniakami i surówką
Krok 3 - Śledzie solone w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.11.2013 16:53
nigdy nie próbowałam
Magdalena/26Mooi 26.08.2013 12:13
tak jeszcze nie próbowałam
Magda24 04.04.2013 19:07
muszą byc pyszne
Gracer 28.03.2013 19:25
pycha, zjadłbym
Katarzyna/kate1980 25.03.2013 20:46
nigdy nie próbowałam ale wyglądają apetycznie
Henryka2 25.03.2013 18:42
Megg, a skąd wiesz? Udało Ci się natychmiast i bez zwłoki zrobić, zjeść i napisać komentarz?! I to wszystko zajęło Ci 2 minuty! Gratulacje.
Konczi 25.03.2013 18:09
muszę przyznać że ciekawe połączenie
Megg 25.03.2013 16:21
pyszne śledziki!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak