Śledzie pomidorowo-paprykowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    400 g
  • pomidory suszone Smak

    250 g
  • ocet winny

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1/2 strąka
  • Przyprawa harissa

    2 łyżeczki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pieprz zielony w zalewie

  • natka pietruszki

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe opłukać z oleju i namoczyć w wodzie prze około 1h. W tym czasie zmieniając wodę 3-4-krotnie.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Położyć na sitku i sparzyć wrzątkiem, włożyć do miseczki. Dodać pokrojone na kawałki filety śledziowe, posiekane w dość duże kawałki suszone pomidory, paski czerwonej papryki, ocet winny, harissę i marynowany zielony pieprz. Wymieszać składniki. Dolać oleju z suszonych pomidorów.
Przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 07.01.2017 19:10
bardzo dziękuję za miłe słowa :)
ania2610 07.01.2017 18:21
śledziki w takim wydaniu - pycha!
benka 07.01.2017 17:24
muszą być pyszne
2milutka 07.01.2017 17:20
apetyczne śledziki
Ewelina1991 07.01.2017 17:05
bardzo dobre
VioletoweKucharzenie 07.01.2017 15:44
uwielbiam takie śledziki :-)
AZgotuj 07.01.2017 15:44
pyszny sposób na śledzia:)
Olga_SK 07.01.2017 15:24
Zapowiada się pysznie :)
RenataZ-et 07.01.2017 15:23
super pomysł na śledzia
Lis 07.01.2017 14:59
Bardzo smakowicie się zapowiadają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat