śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe w zal octowej

    kilka sztuk
  • cebula

    1 duża
  • marchewka ugotowana

    1 duża
  • jajka

    3 sztuki
  • majonez

    4-5 łyżek
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ziemniaki ugotowane

    w mundurkach sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, dodać troszkę cukru, położyć na dno półmiska. Śledzie pokroić , położyć na cebulę. Ziemniaki zetrzeć na tarce na piórka, położyć na śledzie, posolić, popieprzyć. Majonez rozmieszać ze śmietaną, polać po ziemniakach (dużo). Starkować ugotowaną marchew, posypać wokoło półmiska, jajka pokroić w kostkę posypać środek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (47)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 12.12.2013 00:36
smaczny śledzik pod pyszną pierzynką
pestka 11.12.2013 13:14
bardzo ciekawa propozycja
IwonaKa 17.11.2013 11:38
pod ta pierzynką schowały sie na pewn pyszne sledziki,lubie takie
Pani Domu 13.11.2013 14:12
ładne i z pewnością pyszne
Ada-Gaba 22.10.2013 08:10
pysznie przygotowane śledziki
gosia56 03.09.2013 11:08
lubię takie sledzie
Ela15 03.09.2013 08:10
ładnie wygląda
Klausia 02.09.2013 12:18
wyglądają jak ciasto :D
AURELKA 25.08.2013 14:31
super przepis
MC_S 23.07.2013 13:24
musi być pyszne, lubię kompozycję ryb i marchewki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat