śledzie po węgiersku

śledzie po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5 szt
  • rodzynki

    100g
  • orzechy włoskie

    100g
  • śledzie

    5-6 płatów (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania śledzie po węgiersku

Cebulę obrać i pokroić w paseczki.Cebulę,orzechy i rodzynki dusić na patelni aż cebula będzie miękka pod konie dodać ketchup lub koncentrat.Śledzie pokroić w paski, przełożyć cebulą i zostawić do wystygnięcia.Przekładać warstwowo.
Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

jasiek 05.10.2011 12:54
super śledzik
jasiek 05.10.2011 12:53
super śledzik
Barbara55 04.10.2011 16:03
a co na to śledz
ronald88 21.08.2011 11:47
super
gosia561 10.07.2011 20:06
świetna sprawa taki śledzik
Tika4444 21.04.2011 08:00
musze wypróbować
Tika4444 21.04.2011 08:00
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat