Śledzie po staropolsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 szt
  • rodzynki

    1/2 szkl
  • koncentrat pomidor

    1/2 op
  • śmietana

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyzka
  • ocet winny

    2 łyzki
  • chilli

  • filety śledziowe

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć przez noc w wodzie. Pokroić w paseczki.

Rodzynki sparzyć wodą.

Cebule obrać, poszatkować w piórka, dusić na oleju z dodatkiem masła, aż będzie zupełnie miękka. Dodać rodzynki, przecier pomidorowy, śmietanę i resztę składników, oraz ok ¼ szkl gotowanej wody. Wymieszać. Przekładać śledzie warstwowo lub po prostu wymieszać z pokrojonymi śledziami. Odstawić do lodówki na dobę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 12.12.2010 00:30
ja też :)
Baska Kaska 12.12.2010 00:01
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat