ŚLEDZIE PO KASZUBSKU Z OGÓRKAMI

ŚLEDZIE PO KASZUBSKU Z OGÓRKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    600 g
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • cebula

    2 szt
  • olej

    125 ml
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • ocet

    1 łyzka
  • liść laurowy

    4 listki
  • ziele angielskie całe

    1 łyzeczka
  • cukier

    2 łyzki
  • sól

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • słodka papryka Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczone ( najlepiej przez noc ) filety śledziowe kroimy w kostkę.

W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, złocimy.

Dodajemy resztę oleju, łyżkę octu, pokruszone listki laurowe, ziele angielskie i pokrojone w kostkę ogórki.

Zalewamy wodą i koncentratem pomidorowym.

Doprawiamy cukrem i dokładnie mieszamy.

Dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut mieszając od czasu do czasu.

Dodajemy śledzie, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną papryki, dokładnie mieszamy i zdejmujemy w ognia.

Odstawiamy do ostudzenia.

Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MonikaW

09.02.2017 21:35
Super pomysł

Klausia

24.01.2016 21:35
smakołyki :)

Ostra Na Słodko

25.12.2014 20:19
Miałam dziś na śniadanie :)

dodi

15.12.2014 11:11
muszę zrobić

Michał2

13.12.2014 17:14
smaczne śledziki

gosia56

13.12.2014 10:48
na pewno pyszny sledzik;)

R'n'G Kitchen

13.12.2014 10:42
Pyszny śledzik ,często gości na moim stole.

cukiereczek

13.12.2014 09:05
przepis w sam raz na święta

Ola1984

13.12.2014 08:43
Świetny przepis, śledziki idealne na święta.

Ewelina1991

13.12.2014 08:09
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat