Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE PO KASZUBSKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 duże
olej 4-6 łyżek
przecier pomidorowy 4 łyżki
ocet 2 łyżki
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
cukier 1 łyżeczka
matijasy 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE PO KASZUBSKU

Kroki postępowania

1
Matiasy włożyć do wody i trzymać w niej kilka godz. Następnie pokroić na małe kawałki i skropić octem.
Krok 1 - ŚLEDZIE PO KASZUBSKU foto
2
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić ją na oleju. Następnie do cebuli dodać przyprawy oraz cukier, rodzynki i przecier pomidorowy. Wszystko razem dokładnie wymieszać i ostudzić.
Krok 2 - ŚLEDZIE PO KASZUBSKU foto
3
Kiedy cebula ostygnie połączyć ze śledziami i schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - ŚLEDZIE PO KASZUBSKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kropek 31.03.2013 14:04
pyszny sledzik
gosia56 24.03.2013 17:26
pyszny taki sledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak