Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korniszony 2-3 szt
cebula biała 2 szt
czosnek 4-5 ząbków
przecier pomidorowy 3 łzki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier do smaku
sól opcjonalnie
olej 3/4 szkl
pieprz
filety śledziowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie, pokroić na kawałki ok 4 cm.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić, zalać wrzątkiem, odcedzić. Ogórki pokroić w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać olej, przecier i przyprawy, wymieszać. Śledzie ułożyć w salaterce, na to wyłożyć cebulę i ogórki, zalać sosem. Schłodzić w lodówce, najlepiej do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak