Śledzie po bosmańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3-4
  • marchewka

    3
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej

  • mleko

  • koncentrat pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie dobrze wymoczyć w mleku. Na patelni poddusić cebulę z marchewką dodać cukru i pieprzu , nie solić śledzie same w sobie bardzo słone. Dodać niewielką ilość koncentratu pomidorowego i dużą ilość słodkiej papryki . Dodać sporo olej aby całość tworzyła zalewę dla śledzi. Odsączyć śledzie z mleka i pokroić na grube kawałki. Do wiaderka po śledziach układać warstwami raz rybę raz warzywa i tak do wyczerpania zapasów

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat