Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie miodowe z bakaliami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie matjas 4 sztuki
orzechy włoskie 0,5 szklanki
rodzynki 0,5 szklanki
suszone śliwki kalifornijskie 0,5 szklanki
miód płynny 2 łyżki
cebula biała 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 duża łyżka
sól i pieprz
olej 200 ml

Porada

Takie śledzie najlepiej smakują po minimum 24 godzinach.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie miodowe z bakaliami

Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną w pióra cebulę i zeszklić. Dodaj do cebuli posiekane orzechy, rodzynki, śliwki i przecier. Smażymy wszystko około 5-10 minut. Pozostaw do wystudzenia.
Gdy masa wystygnie dodaj miód i śledzie pokrojone w małe słupki i wszystko dokładnie wymieszaj. Lekko doprawić. Tak przygotowane śledzie wkładamy do dużego słoika i umieszczamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 04.01.2016 20:11
Dzięki Iza
Babeczka35 03.01.2016 08:22
Uwielbiam takie śledzie:)
Marta Ryżek-Kalkowska 02.01.2016 22:44
Bardzo dziękuję i polecam.
A_Ka 02.01.2016 22:38
apetycznie wyglądają, warte zrobienia
wwwiolka 02.01.2016 22:22
Bardzo fajny przepis.
stokrotka 02.01.2016 21:07
Ciekawa propozycja
Marta Ryżek-Kalkowska 02.01.2016 20:05
Bardzo dziękuję to chyba najlepsze śledzie jakie jadłam.
paulina2157 02.01.2016 19:50
fajny przepis lubię takie przełamanie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak