Śledzie marynowane w oleju, z cebulą i żurawiną

Śledzie marynowane w oleju, z cebulą i żurawiną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

  • olej słonecznikowy

  • cebula biała

  • pieprz mielony ( kolorowy )

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 podwójne filety śledziowe marynowane w zalewnie octowej lekko osuszyłam i obdarłam ze skórki. Pokroiłam na mniejsze kawałki. Jedną sporą cebulę obrałam i drobno posiekałam. Ok. 100g żurawiny suszonej zalałam wrzątkiem i odstawiłam na 5 min. a następnie osączyłam dokładnie.
W słoju układałam kawałki śledzia przesypując je cebulą, żurawiną i sporą ilością pieprzu. Zalałam olejem słonecznikowym tak żeby wszystkie składniki były przykryte. Odstawiłam do lodówki na 3 dni a potem delektowałam się :-)

Żurawina nadała lekkiej słodyczy i całość wyszła pysznie!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

15.12.2012 12:42
ciekawy dodatek

Misia90

23.09.2011 14:17
ekstra

Marysia

23.09.2011 14:09
super

Karolina69

23.09.2011 14:00
fajne

IZABELA29

12.05.2011 15:57
o ciekawe

Henryka2

15.01.2011 14:52
Wzięłam sobie!

katarzyna124

15.12.2010 10:18
Wyglądają pysznie:)

iwa643

14.12.2010 07:12
bardzo lubię śledzie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat