Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie marynowane po Ukraińsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

śledzie 1 kg

zalewa

olej 100 gram
koncentrat pomidorowy 1.1/2 łyżki
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
ocet 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marynowane po Ukraińsku

1.
Do garnka wlać olej, dodać koncentrat pomidorowy, pieprz, paprykę, cukier , sól, wymieszać i zagotować . Następnie wystudzić , dodać ocet i cebulę przekrojoną na ćwiartki, wymieszać . Śledzie rozmrozić, pokroić w kawałki średniej wielkości, ułożyć w garnku , zalać wystudzoną zalewą, przykryć. Odstawić na 2 dni do lodówki. Po dwóch dniach wyjąć z zalewy. Śledzie gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 23.08.2016 21:21
Dzięki.)))
gosia56 23.08.2016 10:10
Pyszny śledzik;)
RenataZ-et 22.08.2016 21:04
bardzo fajne śledziki
2milutka 22.08.2016 20:00
Uwielbiam śledzie ;)
agaK. 22.08.2016 19:55
Śledzik jest dobry:)
Krzysztof15 22.08.2016 18:08
Świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak