Śledzie do obiadu

Śledzie do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    7 szt
  • korniszony

    3 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • papryka marynowana

    1 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana

    5 łyżek
  • jabłka

    2 szt
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śledzie do obiadu

Filety śledziowe płuczemy zalewamy zimną wodą i zostawiamy na całą noc.
Śledzie odsączamy i kroimy w ukośne paseczki.
Cebule kroimy w kosteczkę i przelewamy wrzątkiem na sitku.
Jabłka,korniszony i paprykę kroimy w kostkę dodajemy do śledzi,dodajemy również cebulę.
Majonez mieszamy ze śmietaną i zalewą z korniszonów około 5 łyżek wlewamy do śledzi ,oprószamy pieprzem całość mieszamy.
Śledzie odstawiamy aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

mysza75 24.02.2014 19:29
Ale to musi dobre, sama bym zjadła takie śledzie
Róża1 23.02.2014 23:14
śledziki pierwsza klasa !!! palce lizać :-)
olkaaa 23.02.2014 09:13
bardzo fajny
gosia56 23.02.2014 08:08
bardzo dziękuję za miłe komentarze.
Janina 22.02.2014 20:24
Pięknie i smacznie;)
gusia1000 22.02.2014 19:27
Pysznie wyglądają.
adelajda 22.02.2014 17:18
mój mąż uwielbia :)
Piotr-21 22.02.2014 11:15
też takie robie
Joannasz3190 22.02.2014 11:08
Ciekawe połączenie :)
Barbara/zuza22_85 22.02.2014 11:07
po prostu pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat