Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet śledziowy
7 szt -
korniszony
3 szt -
cebula biała
1 szt -
cebula czerwona
1 szt -
papryka marynowana
1 szt -
majonez
2 łyżki -
śmietana
5 łyżek -
jabłka
2 szt -
pieprz
do smaku -
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Śledzie do obiadu
Śledzie odsączamy i kroimy w ukośne paseczki.
Cebule kroimy w kosteczkę i przelewamy wrzątkiem na sitku.
Jabłka,korniszony i paprykę kroimy w kostkę dodajemy do śledzi,dodajemy również cebulę.
Majonez mieszamy ze śmietaną i zalewą z korniszonów około 5 łyżek wlewamy do śledzi ,oprószamy pieprzem całość mieszamy.
Śledzie odstawiamy aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
Komentarze (18)
Załaduj więcej komentarzy (8)