Śledź z warzywami

Śledź z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka konserwowa

  • ogórki konserwowe

  • cebula

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śledź z warzywami

Śledzie płuczemy w zimnej wodzie ok. 12h, zmieniając wodę po upłynięciu połowy czasu. Warzywa odsączamy z zalewy, którą zlewamy do jednego garnka i kroimy. Cebulę pokrojoną w piórka dodajemy do zalewy i podgrzewamy /nie gotować!/. Zalewę studzimy i dodajemy do niej olej, który ma stanowić 10% całości. Śledzie układamy warstwowo, na przemian z warzywami, zalewamy zalewą i odstawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat