Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z rodzynkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 50 dkg
rodzynki 10 dkg
cebula 5 szt
przecier pomidorowy 200 ml
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z rodzynkami

Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Na patelni podgrzewamy troszkę oleju i jak będzie gorący to wrzucamy cebulę, smażymy do momentu aż się zeszkli. Dodajemy koncentrat pomidorowy i rodzynki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, dusimy jeszcze kilka minut. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Śledzie kroimy na małe kawałki i mieszamy z zimnym sosem.
Śledzie najlepiej przyrządzić dzień wcześniej i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.07.2013 09:56
smakołyk w sam raz dla mojej żony !
fotoviderek 20.06.2013 07:43
Ciekawy przepis :)
miroslawa 12.01.2013 06:42
fajna propozycja
pajbek 11.01.2013 16:38
To jest to co lubię :-)
Alex_M 11.01.2013 15:11
uwielbiam takiego sledzika!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak