Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z pieczarkami, papryką i ogórkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 6 sztuk
pieczarki 1/2 kg
ogórek zielony 10-15 cm
papryka czerwona 1/2 sztuki
jogurt naturalny 200 ml
majonez 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z pieczarkami, papryką i ogórkiem

Filety śledziowe małosolne chwile moczymy i kroimy w kostkę.
Pieczarki obieramy, kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Do miski dodajemy pokrojone w kostkę ogórka i paprykę. Dodajemy przestygnięte pieczarki, śledzia i mieszamy.
Dodajemy jogurt naturalni i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na conajmniej 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.04.2016 09:37
same pyszności na talerzu
Motorek 20.04.2016 10:11
pyszny śledzik
jagoda5913 20.04.2016 08:50
Dobry śledzik
gosia56 20.04.2016 08:40
pyszny śledzik;)
Wafelek2601 19.04.2016 23:05
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak