Śledź z koperkim w sosie musztardowo-miodowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź marynowany

    4 płaty
  • musztarda stołowa

    1 łyżka
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • musztarda francuska

    1 łyzka
  • miód płynny

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce mieszamy po czubatej łyżce musztard z miodem i olejem. Płaty śledziowe marynowane obieramy ze skóry i kroimy na kawałki 3-4 cm. Koperek siekamy. W słoiki układamy po kolie sos-śledzie-koperek i tak do wyczerpania składników. Gotowe wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 18.01.2016 11:03
Bardzo lubię śledzie z dodatkiem musztardy, ale takich jeszcze nie jadłam. Podobają mi się :)
monika141 18.01.2016 10:12
smaczne śledziki
Franciszek 18.01.2016 00:26
smaczne śledzie
Róża1 18.01.2016 00:13
zgadzam się z zdaniem 2milutka :-) , ja śledzie pod każdą postacią , a ten pomysł bardzo mi przypadł do gustu :-)
2milutka 17.01.2016 23:35
pomysłowy pomysł na śledzia
JulkaTomeczek 17.01.2016 21:43
Pyszne śledziki
kd045 17.01.2016 21:23
fajny pomysł
Mama niejadka 17.01.2016 20:21
Jedne z lepszych jakie robiłam i jadłam :)
mirosława4 17.01.2016 20:00
zapowiada się smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat