Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledż z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z matiasa 50 dkg
cukier 3 łyżki
sherry 1/2 szklanki
ocet winny 3 łyżki
cebula
mielony pieprz 1 łyżeczka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: śledż z koperkiem

namoczone śledzie kroję w dzwonka i układam w misie na przemian z krążkami cebuli i gałązkami koperku, wszystko oprószam pieprzem. Zagotowywuję 4 łyżki wody z sherry, octem i cukrem. Wystudzoną marynatą zalewam ryby i po 2 dniach podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 11.08.2012 22:48
wprawdzie marynują się 2 dni, ale warto na nie czekac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak