śledż z koperkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z matiasa

    50 dkg
  • cukier

    3 łyżki
  • sherry

    1/2 szklanki
  • ocet winny

    3 łyżki
  • cebula

  • mielony pieprz

    1 łyżeczka
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

namoczone śledzie kroję w dzwonka i układam w misie na przemian z krążkami cebuli i gałązkami koperku, wszystko oprószam pieprzem. Zagotowywuję 4 łyżki wody z sherry, octem i cukrem. Wystudzoną marynatą zalewam ryby i po 2 dniach podaję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 11.08.2012 22:48
wprawdzie marynują się 2 dni, ale warto na nie czekac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat