Śledź z cebula i cytryną w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • cebula

    3 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • cytrynka

    1 szt
  • olej

    1 szklanka
  • matijasy

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć przez 3h, następnie pokrój w małe kawałki. Cytrynę umyj, sparz pokrój w cienkie plastry. Cebule pokrój w piórka. Na dnie słoika ułóż cebulę, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego oraz 2 plastry cytryny. Nałóż kawałki śledzia. Czynność powtarzaj aż do wyczerpania składników. Wierzch słoja powinna przykrywać ostatnia warstwa cebuli z przyprawami. Zalej wszystko olejem. Całość odłóż na około 24 godziny do schłodzenia. Śledzia podaj z powstałą cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 03.12.2012 22:30
wspaniale wygląda
Kikiriki 01.05.2012 22:07
fajne
Rafał10 24.04.2012 11:49
Bardzo ładnie wygląda :) uwielbiam rybki pod każdą postacią !
przemek20008 12.04.2012 00:09
pyszka
msmariusz 11.04.2012 23:08
ciekawie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat