Śledź wigilijny o smaku korzennym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

  • kolendra

    1/2 łyżeczki
  • gorczyca

    1/2 łyżeczki
  • cebule

    2
  • goździki

    3
  • śledzie

    50 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy zmielić. Czosnek posiekać. Wrzucić przyprawy do oliwy i odstawić na dobę. Śledzie po wymoczeniu przez godzinę w wodzie namoczyć w mleku. Wypłukać, osuszyć, pokroić. Cebule posiekać. W słoju przekładać śledzie z cebulą i polewać oliwą z przyprawami. Odstawić na 2 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat