Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź wigilijny o smaku korzennym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 1/2 łyżeczki
pieprz
kolendra 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
cebule 2
Goździki całe Prymat 3
śledzie 50 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź wigilijny o smaku korzennym

Przyprawy zmielić. Czosnek posiekać. Wrzucić przyprawy do oliwy i odstawić na dobę. Śledzie po wymoczeniu przez godzinę w wodzie namoczyć w mleku. Wypłukać, osuszyć, pokroić. Cebule posiekać. W słoju przekładać śledzie z cebulą i polewać oliwą z przyprawami. Odstawić na 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak