Śledź w śmietanie pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z matjasa

    4
  • jabłka

    2
  • cebula

    1
  • koperek

    1/2 pęczka
  • gęsta śmietana

    200 ml
  • czarny pieprz

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 łyżeczka
  • chrzan

    2 łyżki
  • biały pieprz mielony

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oprószyć czarnym pieprzem, pokroić w cienkie paseczki, cebulę w piórka. Jabłka podzielić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Zmieszać w salaterce śledzie z jabłkami i cebulą. Do miseczki wyłożyć śmietanę, dodać sok z cytryny, chrzan, cukier, biały pieprz i posiekany koper. Wymieszać. Nakładać śledzia z jabłkiem i cebulą z kleksem śmietany na talerzyki, udekorować koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat