Śledż w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    50 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • śmietana 18-procentowa

    20 ml.
  • jabłko winne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety namoczyć w zimnej wodzie. P o 2-3 godz. wyjąć i osuszyć.Pokroić na drobne kawałki. Umyte jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić na cienkie plasterki. Jabłko i cebule wymieszać ze śmietaną i pieprzem. Śledzie ułożyć w salaterce i polać przyprawioną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 26.09.2012 13:42
takiego jeszcze nie jadłam :) wygląda pysznie :)
mamusia1 10.07.2011 10:42
super
mamusia1 10.07.2011 10:42
super
rzenia15 20.02.2011 20:48
uwielbiam
Kryska73 10.12.2010 21:28
często takie robię!
Monika192 06.11.2010 17:01
super:)
zajaczekjz 06.11.2010 15:29
do wódeczki.....
Łucja1 04.10.2010 15:44
bardzo lubię takiego śledzika!
Dorota71 24.09.2010 08:04
super
mamusia1 30.07.2010 10:25
smaczne!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat