Śledź w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    25 dkg
  • jabłka

    15 dkg
  • cukier

    3 dkg
  • ocet

    3 dkg
  • śmietana 18 proc

    40 dkg
  • śledzie

    85 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie odfiletować, cebulę obrać, pokroić w krążki i gotować we wrzątku z dodatkiem octu, do śmietany dodać posiekane jabłka, cukier i ostudzoną cebulę. Śledzie ułożyć na półmisku i zalać przyprawioną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 04.01.2012 21:11
super
pigila 19.06.2011 17:11
super
motomaniak 26.04.2011 15:25
pycha
Małgorzata113 05.04.2011 09:31
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat