Śledź w oliwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    400 g
  • cebula

    2 szt
  • liś laurowy

    2 szt
  • oliwa

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety wypłukać w wodzie po czym pokroić je na ukośne kawałki.
Następnie cebulę pokroić w kostkę i układać ja na przemian ze śledziem w słoiku.
Włożyć jeszcze liście laurowe i zalać całość oliwą.
Odstawić na 12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 27.12.2010 15:58
aż chce się jeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat