Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ŚLEDŹ W OLIWIE

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2 szt
natka pietruszki
2 łyżki
oliwa
100 gram
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
sok z cytryny
3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
2 gram
Sklep Prymat
matijasy
500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ W OLIWIE

Śledzie kroimy w małe kawałki, cebulkę kroimy w cieniutkie piórka i przelewamy wrzątkiem, natkę drobno siekamy.
W słoiczku układamy warstwami: śledzie, cienko smarujemy musztardą, zasypujemy cebulą i natką. Posypujemy pieprzem. I tak następne warstwy, aż do wyczerpania składników. Na końcu zalewamy oliwą. Najlepiej jeść następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 18.02.2013 10:26
smaczny
Anula 30.11.2012 18:15
Warto zjeść śledzika od czasu do czasu:)
gosia561 12.11.2012 13:03
świetna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak