Śledź na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    ½ kg
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Połączyć ze sobą pozostałe składniki, przyprawy i dokładnie wymieszać sos. Śledzie podawać z sosem razem z posiekanym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 14.03.2011 17:15
ja osobiście uwielbiam w oleju z dodatkiem octu ale w niewielkiej ilości :)
Aleksandra45 11.03.2011 23:48
śledz w kazdej postac....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat