Skrzydełka z węgierskim charakterem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    1,2 kg
  • keczup pikantny

    3 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyzka
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • olej

    3 łyżki
  • pasta węgierska

    1 łyzeczka
  • przyprawa do skrzydełek

    1 łyzeczka
  • pieprz

    1 szczypta
  • papryka czerwona

    1 łyzeczka
  • sól

    1/2 łyzeczki
  • tymianek

    1 (posiekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka wypłukać, osuszyć. Marynate z poąłczonych składników mieszamy w misce, wkładamy skrzydełka, mieszamy z marynatą, miskę przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180st., blaszkę do pieczenia smarujemy olejem, skrzydełka przekładamy na blaszke, z wierzchu polewamy resztą marynaty z miski i skrapiamy oliwą i pieczemy ok 45 minut, w połowie przewracamy na drugą stronę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 14.03.2011 11:21
ja też lubię na ostro, bardzo mi pasują takie skrzydełka
Agnieszka_B 15.02.2011 10:39
Bardzo lubię mięso dobrze doprawione i złociste... A te skrzydełka wyglądają doskonale:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat