Skrzydełka z kalafiora

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Jesteśmy częstymi gośćmi sklepu Aldi, przeglądając ulotkę wpadł nam w oczy przepis idealny. Kalafior w tej wersji wymiata.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kalafior

    1 sztuka
  • mąka

    130 gramów
  • mleko

    250 mililitrów
  • woda

    125 mililitrów
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • ketchup

    3 łyżki
  • pasta Tom Kha

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z mlekiem, wodą, miodem, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką solą i tom kha.
Kalafior dzielimy na różyczki (nieco większe), obtaczamy w przygotowanym cieście.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 25 minut w 200°C.
Ponownie obtaczamy w masie, przekładamy na blachę i z powrotem do piekarnika na 5 min. Można włączyć termoobieg.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat