Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kalafior
1 sztuka -
mąka
130 gramów -
mleko
250 mililitrów -
woda
125 mililitrów -
ząbki czosnku
2 sztuki -
sól
1 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
ketchup
3 łyżki -
pasta Tom Kha
1 łyżka -
miód
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Skrzydełka z kalafiora
Mąkę mieszamy z mlekiem, wodą, miodem, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką solą i tom kha.
Kalafior dzielimy na różyczki (nieco większe), obtaczamy w przygotowanym cieście.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 25 minut w 200°C.
Ponownie obtaczamy w masie, przekładamy na blachę i z powrotem do piekarnika na 5 min. Można włączyć termoobieg.
Komentarze (0)