Skrzydełka po indyjsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka drobiowe

    16-20 szt.
  • mango w syropie

    1 puszka
  • sałata lodowa

    1 szt.
  • ostra przyprawa azjatycka/curr

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    15 dag
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
  • sos ziołowy

    1 (do sałatek)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Curry wymieszac zcukrem i jogurtem naturalnym. Skrzydełka umyj, osusz, ułuż w zalewie i wastaw do lodówki na 2 - 3 godziny. Od czasu do czasu przewracaj mięso w zalewie. Następnie przygotowane skrzydełka ułuż na blasze i piecz ok. 25 min. w piekarniku w 200 st. Sałatę umyj, osusz i podrzyj na kawałki. Mango osącz z zalewy, Kawałki dodaj do sałaty,zachowaj do sosu 3 łyżki syropu. Sos ziołowy wymieszaj z olejem i syropem z mango, polej sałatę.Podaj do upieczonych skrzydełek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 07.08.2011 15:31
Interesujące :) Lubię orientalne smaki.
zuzanna6 01.12.2010 07:27
Aż ślinka leci.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat